top of page
G2023_6533-online-banners-1600x900px-768x432.jpg

Tijdens het eerste EK en BK Gravel op 1 oktober zullen zowel op nationaal als internationaal niveau de beste

renners strijden om de Belgische en Europese titel. De Vlaams-Brabantse gemeente wordt met deze dubbele primeur in die periode dus écht even het epicentrum van het gravelgebeuren in ons land én erbuiten.

Om kans te maken op deze titel, is het verplicht om in het bezit te zijn van een licentie en deze in te vullen bij inschrijving.

Op zondag 1 oktober zijn de Brabantse Wouden in en rond Oud-Heverlee het epicentrum van de gravelsport. Naast het EK & BK Gravel, is dit ook een kwalificatie voor het wereld kampioenschap van 5 en 6 oktober 2024 waar iedereen in verschillende leeftijdscategorieën aan mee mag doen! De oudste wouden van België zijn een waar paradijs voor iedereen die houdt van onverharde gravelwegen. Gravelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen te midden van de monumentale bomen waar de mooiste holle wegen diep in het landschap snijden.

Dit is de kans om samen met je favoriete elite renners te starten en hetzelfde parcours af te leggen.

Zak af naar Oud-Heverlee, ontdek een prachtige regio met een diverse fauna & flora, beleef een dag vol avontuur en ga met een voldaan gevoel naar huis. De lengte van het parcours is afhankelijk van je leeftijdscategorie. Deze kan je hier terug vinden.

Voor de UCI qualifier kan je deelnemen zonder licentie.  Via de KBWB koop je dan een daglicentie voor een additionele kost van € 10 die je bij inschrijving kan toevoegen.  Met een daglicentie kom je wel in aanmerking voor kwalificatie voor het wereldkampioenschap, maar doe je niet mee voor de Europese en Belgische titels gravel. 

De Brabantse Wouden bestaan uit een uniek landschap met oude boskernen en open landschappen. De streek is dan ook een waar paradijs voor wie houdt van onverharde gravelwegen, monumentale bomen en pittige hellingen in holle wegen die diep in het landschap snijden. Geen wonder dat deze streek meedingt voor de erkenning als nationaal park. Om de natuurwaarde maximaal te beschermen overleggen de organisatoren intensief met de kernpartners van de Brabantse Wouden.

Het Zoet Water, de toeristische trekpleister van de gemeente Oud-Heverlee, fungeert als start- en aankomstplaats. Het parcours bestaat uit een grote en kleine lus doorheen de Brabantse Wouden. De lokale lus (28km)  volgt hoofdzakelijk onverharde wegen in de open ruimte in Oud-Heverlee, Leuven en Bierbeek, en loopt zo onder andere door het Meerdaalwoud en Heverleebos. De grote lus (47 km)  brengt je langs Vossem en Tervuren tot aan Jezus-Eik en terug langs Loonbeek en Sint-Agatha-Rode naar het Zoet Water.

20230611_YuzzuGravel_Hageland_tdebelle-91.jpg
20230611_YuzzuGravel_Hageland_tdebelle-25.jpg
kwaremont.jpg
Pralines_edited.jpg
Frietjes.jpg

Foto's

Our Clients

bottom of page